په کونړ ولايت کې د دیني مدارسو د عالمیې، عالیې او خامسې درجو کلنۍ ازموینه نن ورځ پای ته ورسېده

Abdullah Saeed
پنجشنبه ۱۴۰۲/۱۱/۵ - ۱۲:۲۲
SJAU

دغه ازموینه چې د لوړو زده کړو او پوهنې وزارتونو له لوري په گډه له تېرې شنبې ورځې را په دې خوا د شپږو ورځو پر دوام د کونړ په گډون د هېواد په ټولو ولايتونو کې هم‌مهال پيل شوې وه نن ورځ بې له کومې ستونزې په پوره اطمينان او بري سره پای ته ورسېده.

ممتحنه پلاوي د ازموینې پر مهال د گډونوالو له لوري د نظم په مراعتولو خوښي وښوده او هغوی ته يې د پوره شفافيت او روڼتيا ډاډ ورکړ.

په ياده ازموينه کې د کونړ ولايت امارتي او خصوصي دیني مدارسو (938) تنو چې (329) تنه یې د عالمیې، (281) تنه د عاليې او (328) تنه د خامسې درجو فارغ فاضلان او طالب العلمان وو، گډون کړی ؤ.

ټاکل شوې ده، چې د ځانگړې کړنلارې له مخې به د عالميې او عاليې درجو بريالیو فاضلانو ته تر رسالې ليکلو وروسته د لوړو زده کړو وزارت له خوا او خامسې دورې بريالیو طالب العلمانو ته به د پوهنې وزارت له لوري اسناد ورکړل شي.

تازه خبرونه

دوشنبه ۱۴۰۳/۲/۲۴ - ۱۲:۸

د سيد جمال الدين افغاني پوهنتون رييس له شرعياتو پوهنځي څخه ليدنه وکړه

د پوهنتون رييس شيخ عبدالمالک محسن د پوهنځيو د ستونزو اورېدو او حل په موخه له شرعياتو پوهنځي څخه ليدنه وکړه.

د پوهنتون رييس د ياد پوهنځي استادانو ته په خطاب کې وويل چې د دې اُمت سالمه. . .

دوشنبه ۱۴۰۳/۲/۲۴ - ۸:۴۱
Background image

د لوړو زده‌کړو وزارت مالي او اداري معين مولوي حافظ محمد حامد حسیب کونړ ولايت ته د خپل کاري سفر په ترڅ کې له سيد جمال الدين افغاني پوهنتون څخه ليدنه وکړه

نوموړي همدارنگه يوې سترې غونډې ته چې د کونړ ولایت مرستيال والي، د ياد پوهنتون مشرتابه پلاوي، د ولايتي ادارې رييسانو، د کونړ ولایت جیدو علماء کرامو، استادانو، اداري کارکوونکو او محصلينو. . .

پنجشنبه ۱۴۰۳/۲/۲۰ - ۱۱:۳۲
Background image

د سید جمال الدین افغاني پوهنتون محصلینو ته د ملي او نړۍوالو ژبو د زده‌کړې کورسونه پيل شول

د پرانيسې په مراسمو کې یې د پوهنتون علمي چارو مرستیال پوهندوی ميرويس ستانکزي ياده برنامه د محصلینو ظرفیت لوړونې په برخه کې گټور گام وباله او له محصلینو يې وغوښتل چې له شته فرصتونو پوره. . .

BACK TO NEWS